Spelletje

Over Inzowijs

Een jonge, professionele en ondernemende organisatie.

Inzowijs heeft één belangrijk doel: het begeleiden van kinderen en jongeren met een psychiatrische stoornis, zodat zij ondanks hun beperking zo zelfstandig mogelijk kunnen deelnemen aan de samenleving. De begeleiding is oplossingsgericht en transparant. Op flexibele en creatieve wijze denken wij graag mee met ouders die op zoek zijn naar begeleiding voor hun kind.

Van Studenten voor PGB, via DOK20 naar Inzowijs

Inzowijs is opgericht in augustus 2006. De organisatie heette toen nog ‘ Studenten voor PGB’. In het jaar 2009 ontstond vanwege de ontwikkelingen binnen de organisatie, de wens naar een naam die beter aan zou sluiten bij de mogelijkheden. Vanaf 21 augustus 2009 werd de naam DOK20 (Doelgerichte Ondersteuning aan Kinderen). Eind 2010 ontvingen wij echter een bezwaar van een zorginstelling die van mening was dat Inzowijs inbreuk had gemaakt op hun merk Het DOK, de naam van hun poliklinische afdeling. Ondanks dat wij beiden in het gelijk zijn gesteld, besloten wij om begin 2013 vrijwillig van naam te veranderen. Per 1 maart 2013 ging DOK20 verder als Inzowijs.

Zorg in natura

In de afgelopen jaren konden wij in de zorgvraag van veel kinderen en jongeren voorzien dankzij het Persoonsgebonden Budget (PGB) waarover zij veelal beschikten. De politieke ontwikkelingen zorgden de laatste jaren echter voor onzekerheid bij budgethouders. Zouden zij het recht op een PGB ook in de toekomst kunnen behouden? Inzowijs (toen nog DOK20) onderzocht de mogelijkheden om ook Zorg in Natura (ZIN) te kunnen bieden aan cliënten. Met succes. In verschillende regio's startten we vanaf 2011 met het bieden van Zorg in Natura.

ISO-certificaat

Om de kwaliteit van onze zorgverlening blijvend te verbeteren, besloten we in 2010 een kwaliteitsadviseur in dienst te nemen. Het team van begeleiders en kantoormedewerkers bleef groeien en de noodzaak om de kwaliteit van de zorgverlening een duidelijke, prominente plaats binnen de organisatie te geven werd steeds duidelijker. De kwaliteitsadviseur heeft samen met het team van kantoormedewerkers, dankzij de expertise en vaardigheden die waren opgedaan in de achterliggende jaren, een kwaliteitsmanagementsysteem gebouwd. Dit leidde er in juli 2011 toe dat wij het ISO-certificaat behaalden. Dit betekent dat de begeleiding aan alle kwaliteitseisen voldoet.

Hoofdkantoor Leiderdorp

  • Hoofdstraat 1-3
  • 2351 AA Leiderdorp
  • 071 - 57 686 37

Vestiging Utrecht

  • Winthontlaan 200
  • 3526 KV Utrecht
  • 030 - 85 060 35

Groepsbegeleiding Leiden

  • Gabriël Metzustraat 4
  • 2316 AJ Leiden
  • 071 - 73 704 01