Hey, praten over mentale problemen is oké!

Ons eigen trainingsbureau WIJS organiseert op 13 april deze unieke en gratis themabijeenkomst voor ouders, verzorgers, cliënten (18+) en collega’s van Inzowijs. Dit keer weer eens op locatie in Leiden! Waarom uniek? We hebben drie bijzondere gasten uitgenodigd. Vroon Bouter, auteur van het boek Humeurkanker vertelt over haar ervaring met onder andere depressie. Is ze wel altijd zo vroonlijk als ze lijkt? Kom alles te weten over haar zoektocht naar geluk. Stichting SCHERP is ontstaan nadat de oprichters onverwachts een vriend verloren aan zelfdoding. Zij maken bijvoorbeeld docu’s en campagnes over mentale gezondheid. Vroon en SCHERP hebben hetzelfde doel: psychische problemen bespreekbaar maken en het taboe doorbreken!

Het programma

De programma-indeling is als volgt, wijzigingen zijn uiteraard voorbehouden:

  • 19.15-19.30 uur: inloop 
  • 19.30-19.40 uur: welkomstwoord van WIJS en Inzowijs
  • 19.40-20.10 uur: Vroon Bouter, auteur boek Humeurkanker

Vroon vertelt haar indrukwekkende verhaal, want ondanks haar ‘vroonlijkheid’ kampt ze met zware depressies. In het boek Humeurkanker schetst ze een eerlijk beeld van de spoken in haar hoofd die uiteindelijk leiden tot een overdosis. Maar Vroon houdt hoop! Ze vertelt je deze avond wat haar thuis, op school en in de hulpverlening heeft geholpen en wat niet, over social media en over normalisatie. Vroon is namelijk vastberaden het taboe rondom zelfdoding en automutilatie te doorbreken én om psychiater te worden.

  • 20.10-20.20 uur: pauze
  • 20.20-21.05 uur: Stichting SCHERP

Stichting SCHERP maakt documentaires, campagnes en organiseert evenementen over maatschappelijke thema’s rondom jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Hiermee willen zij (psychische) problemen bij deze doelgroep voorkomen en zorgen dat het praten over (mentale) gezondheid normaal, leuk en interessant wordt. Op 13 april nemen deze happy hunters je mee in een persoonlijke en preventief ingestoken kijk op mentaal welzijn. Wat ligt hieraan ten grondslag en hoe kunnen we met jongeren in gesprek zonder dat het geforceerd of ongemakkelijk overkomt? Sprekers Sanne en Tom geven door middel van videomateriaal, prikkelende gesprekken en do’s and don’ts inzicht in de belevingswereld van jongeren en hoe jij daar als betrokkene het beste op aanhaakt.

  • 21.05-21.15 uur: afsluiting

Meer informatie en aanmelden

Zorg dat je erbij bent op 13 april! Je bent welkom vanaf 19.15 uur op Gabriël Metzustraat 4 in Leiden (de groep). Aanmelden kan vanaf nu bij onze WIJS-collega's Franca Lieffering-van Eck en Ismay Heijerman via opleiding@inzowijs.nl. De themabijeenkomst is uitsluitend bedoeld voor collega's en cliënten van Inzowijs.