Motiverende gespreksvoering in de omgang met verslavingszorg

Leer in 2,5 uur tijd de basisprincipes van de theorie motiverende gespreksvoering volgens Rollnick en Milner! Deze training is toegespitst op de jeugd in combinatie met verslavingsproblematiek, middelengebruik en gameverslaving.

Jantine van der Plas en Petra van der Meij (Brijder, specialist in verslavingszorg) nemen jullie mee in de verschillende stadia van gedragsverandering. Zo leer je welke gesprekstechniek passend is bij elk stadia. Tijdens de training wordt praktisch geoefend met zowel basis als complexe gesprekstechnieken vanuit de theorie. Inbreng van een eigen casus wordt erg op prijs gesteld!

Wat je krijgt:

  • Gesprekstechnieken waardoor jij leert om jongeren en ouders beter te motiveren;
  • De verschillende stadia van gedragsverandering;
  • Inzicht in waarom juist deze methodiek voor onze doelgroep belangrijk is.

Voor wie:
Begeleiders van Inzowijs die in de begeleiding merken dat het kind/de jongere onvoldoende bereid is tot verandering om aan de gestelde doelen te werken. 

Trainers:
Jantine van der Plas en Petra van der Meij (Brijder, verslavingszorg).

Kosten: -
Accreditatiepunten: -
Toetsing: -
Certificaat: Ja

Wij hebben een beperkt aantal plekken beschikbaar, vol = vol. Wij streven ernaar binnen één week je aanmelding via de mail te bevestigen. Indien je onverhoopt niet kan deelnemen aan de training horen wij dit graag zo spoedig mogelijk en uiterlijk één week voorafgaand aan de training via opleiding@inzowijs.nl.

Privacyverklaring