Sportieve tips voor kinderen en jongeren op een rij

Wij helpen je zoeken naar een sport voor jouw kind met een beperking, autisme of een andere diagnose. Het kan een uitdaging zijn om een geschikte sport te vinden als jouw kind snel overprikkeld is, meer uitleg nodig heeft of fysiek niet altijd mee kan doen. Veel verenigingen organiseren hiervoor aangepaste activiteiten. Denk aan judo of voetbal en er is nog veel meer mogelijk. Zowel individueel als in kleine groepen. Wij verzamelen een aantal opties. Zit er niks bij? Kijk dan even op de website van Uniek Sporten, daar vind je een groot sportaanbod bij jou in de buurt. 

Korfbal in Leiden

Sporting Trigon, de Leidse korfbalvereniging, organiseert aangepast activiteiten. Ze beschikken over de kennis om deze te organiseren en samen met jou te zoeken naar iets passends. De vereniging is gastvrij en staat open voor iedere sporter. Iedereen kan en mag op zijn eigen niveau meetrainen! Meer informatie.

Trix Leiderdorp

De Trampoline Jump Club is opgericht voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar met autisme. Het doel van Trix is om hen te motiveren om te bewegen in een prettige omgeving. Een professional organiseert de lessen en geeft daarbij aandacht aan het sociale aspect. Meedoen is goed voor de gezondheid en voor het verbeteren van vaardigheden. Interesse? Mail naar info@trixs.nl voor het actuele aanbod.

Voetbaltrainingen in Rijswijk

Voetbalclub Celeritas creëert een team dat bestaat uit kinderen met autisme. Voetbalt jouw kind graag? Aarzel dan niet en meld het aan voor zes gratis trainingen van 17 mei tot en met 21 juni in het Prinses Irene Sportpark. Wil je meer informatie? Stuur een mail naar l.bakkere@haaglandenbeweegt.nl of bel naar 06 18 58 10 01.

On the move in Utrecht en Amersfoort

Deze sportvereniging organiseert verschillende programma’s. Sportvrienden is bedoeld voor jongeren vanaf dertien jaar. Je kunt je kind inschrijven voor padel, voetbal, bootcamp, poweryoga en nog meer. Sportzorg is een activiteit voor kinderen tot en met twaalf jaar. Dit zijn lessen in kleine groepen met meer persoonlijke aandacht. Jouw kind kan hieraan meedoen met adhd, add of autisme, maar ook als het gepest wordt of woede aanvallen heeft. Hiernaast bestaat ook een combinatie tussen sport en therapie, namelijk sportzorg intensief. Meer informatie.

Het Surf Project aan de kust

Een groep van vrijwillige professionals geeft surfles aan kinderen met Down, autisme of adhd. Dit gebeurt op vier locaties, namelijk in Schoorl, Ouddorp, Ter Heijde en Zandvoort. Veiligheid en plezier zijn altijd het belangrijkst. De lessen zijn uniek en er is veel tijd voor individuele aandacht. Professionals geven de lessen in kleine groepen en ze werken met een vaste structuur. Meer informatie.

Club Extra Haarlemmermeer

Docenten geven sportles aan kinderen van vier tot twaalf jaar die het moeilijk vinden om mee te doen aan reguliere sportactiviteiten. Met als doel om hen met een goed gevoel te laten sporten en na een bepaalde tijd te laten doorstromen naar bijvoorbeeld een sportvereniging. De groepen bestaan uit maximaal tien personen, hierdoor krijgt iedereen persoonlijke aandacht. Het is belangrijk dat kinderen weer met plezier willen bewegen. De lessen vinden plaats in Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Meer informatie.

Fitkids op 160 locaties in Nederland

Dit is een fitnessproject voor kinderen van zes tot achttien jaar. Het doel is om kinderen een lifestyle aan te leren waarbij bewegen een belangrijk onderdeel is. Een (kinder)fysiotherapeut ondersteunt de kinderen op professionele wijze. De trainingen vinden zowel individueel als in groepsverband plaats. Jouw kind leert op deze manier dat hij gewoon mee kan doen met activiteiten en sporten. Je vindt Fitkids op meer dan 160 locaties in Nederland. Meer informatie.