Lees alles over ons zorgaanbod

Zorgaanbod

Wij begeleiden een zo breed mogelijke groep jeugdigen in de thuissituatie, op school of in groepsverband. Onze ondersteuning is vaak kortdurend -maar zolang als nodig is- en oplossingsgericht. Het doel is altijd om een kind of jongere (en de omgeving) te helpen om weer zelfstandig verder te kunnen. Lees alles over ons zorgaanbod of wat wij precies doen in jouw regio.

Thuisbegeleiding

Voor kinderen en jongeren van 4 tot 23 jaar met lichte tot matig complexe problematiek bieden wij doelgerichte thuisbegeleiding aan. Of er nu wel of geen sprake is van een diagnose. Heeft jouw kind of cliënt een hulpvraag op het gebied van emotieregulatie, sociale vaardigheden en/of zelfredzaamheid? Onze gemotiveerde hbo- en wo-geschoolde begeleiders sluiten naadloos aan bij de belevingswereld van kinderen en ondersteunen bij het vergroten van praktische vaardigheden in het dagelijks leven. Dit doen zij individueel en in de thuissituatie, tijdens het sporten, de vrijetijdsbesteding en digitaal als dat nodig is. Ontdek op deze pagina in welke regio’s wij begeleiding thuis aanbieden en hoe we te werk gaan.

Meer informatie

Schoolbegeleiding

Voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen van 0 tot 23 jaar die stagneren in hun ontwikkeling op school bieden wij laagdrempelige één-op-één begeleiding aan. In of buiten de klas. Bijvoorbeeld als er sprake is van AD(H)D, een autismespectrumstoornis, licht verstandelijke beperking, faalangst of overvraging. Samen met een bevlogen Inzowijs-begeleider werkt de leerling aan doelen om de instructie beter op te pakken, de sociale zelfredzaamheid te vergroten of bepaalde schoolse vaardigheden aan te leren. Ook voor overbruggingszorg en hulpvragen bij jongere kinderen op de kinderopvang en bso kun je bij ons aankloppen. Lees meer over de regio’s waarin we actief zijn en hoe we bij Inzowijs werken.

Meer informatie

Groepsbegeleiding

Op onze locatie in Leiden geven wij doelgerichte groepsbegeleiding aan kinderen tussen de 6 en 12 jaar met lichte tot matig complexe problematiek. Denk hierbij aan ondersteuning bij emotieregulatie, het vergroten van de zelfstandigheid en/of het verbeteren van sociale vaardigheden. Ook kun je bij Inzowijs terecht voor overbruggingszorg wanneer een kind niet naar school kan, wacht op behandeling of een passende onderwijsplek. Een enthousiast team van begeleiders zorgt voor een gestructureerd dagprogramma met enige keuzevrijheid. Kinderen doen in groepsverband vaardigheden op en brengen deze in de praktijk. Het doel is hierbij altijd om weer zonder begeleiding verder te kunnen. Lees verder voor alle ins en outs!

Meer informatie

Jongerenbegeleiding

Speciaal voor jongeren van 13 tot 18 jaar met lichte tot matig complexe problematiek organiseren wij regelmatig Wijsdagen. Dit unieke, laagdrempelige programma vindt plaats in en om onze groepslocatie in Leiden. Nu tijdens weekenddagen, maar we denken ook na over een avond- en zomereditie. Ontdek meer over deze vorm van jongerenbegeleiding waarbij het verbeteren van sociale vaardigheden en zelfredzaamheid centraal staan.

Meer informatie